Raw Food

Raw Food

Raw Food (2)

Totul despre Alimentatia RAW sau Hrana Vie

Germenii fac parte din categoria alimentelor biogene – seminte incoltite (trezite la viata) superconcentrate cu energie vitala pentru intarirea organismului. Semintele incoltite au intrat in categoria alimentelor biogene in urma cercetarii realizate timp de 33 de ani de Dr. Edmond Bordeaux Szekely - unul din cele mai importante studii efectuate in domeniul naturopatiei. Alimentele biogene imbunatatesc digestia, revitalizeaza si intaresc corpul uman, regenereaza si energizeaza celulele, ofera protectie impotriva radicalilor liberi, intaresc si sporesc functiile vitale ale organismului.

Ce sunt germenii?

Termenul de germeni se refera la seminte de legume si cereale care au incoltit fara ajutorul luminii solare sau a solului fiind in prealabil “trezite la viata” (hidratate) cu ajutorul apei si care se transforma in mini-plante in 3-5 zile. Procesul de germinare  implica hidratarea si incoltirea semintelor.

            Orice samanta incoltita detine energia nutritiva si microbiologica, dar si forta vitala necesara pentru a se transforma intr-o planta matura. In urma procesului de hidratare al semintei se activeaza enzime aditionale care fara interventia apei ar ramane inactive. Astfel incoltirea este procesul de transformare al semintei in germen care da viata unei plante noi. Nu exista un miracol mai mare decat crearea unei vieti noi. Astfel germenii reprezinta hrana care detine viata de care corpul uman se poate bucura din plin.

In nutritie exista 4 grupe de alimente: FRUCTE, LEGUME, CARBOHIDRATI si PROTEINE. Indiferent de tipul de alimentatie practicat, cele 4 categorii de alimente vor fi prezente si combinarea acestora este foarte important. Deviere de la regula nu exista nici in cazul alimentatiei raw vegane. Daca vrei sa te bucuri de mancarea cea de toate zilele trebuie sa inveti sa combini alimentele tale preferate in farfurie, bol, borcan, castron sau pahar.

FRUCTELE

In alimentatia raw vegana fructele constituie in jur de 50% din mancarea zilnica, de aceea stiinta de a combina fructele intr-un suc smoothie sau o salata este esentiala. In dieta raw vegana fructele sunt impartite in fructe care contin multa apa si fructe care contin apa foarte putina. Urmand acest principiu cele 2 categorii de fructe nu se vor combina. Cele 2 categorii se impart la randul lor in mai multe tipuri de fructe pastrand acelasi principiu al cantitatii de apa pe care le contin.

  • Pepene – verde sau galben este considerat o categorie de fruct separata. Continand 80-90% apa, acest fruct nu va fi combinat niciodata cu niciun fel de aliment. Nu se va manca dupa masa de pranz sau cina cum se practica de obicei. Pepenele nu este desert, este o masa separata. Recomandabil este sa fie mancat dimineata la micul dejun, sau in cel mai rau caz ca o gustare intre mese, motivul fiind digerarea foarte rapida a acestuia
  • Fructe acide– rosii, ananas si toate citricele: portocale, mandarine, mineole, grapefruit, lamai, capsuni.
  • Fructe neutresau mai putin acide – mere, pere, fructe de padure, struguri acri, cirese, visine, kiwi, avocado
  • Fructe dulci– banane, curmale, stafide, papaya, prune, struguri dulci si fructele deshidratate