Superalimente

Superalimente (5)

Totul despre superalimente

Radacinoasele sunt in general pretuite pentru continutul bogat in fibre si vitamine. Ne putem bucura de beneficiile lor nutritionale anul imprejur indiferent ca sunt din recolta de toamna  sau cea de vara. Sfecla rosie face si ea parte dintre aceste legume radacinoase. Daca in alimentatia traditionala sfecla nu se bucura de prea mult succes si atentie, in alimentatia raw vegana poate fi declarata radacinoasa cu puteri magice.

In naturopatie radacina de sfecla rosie in stare cruda, frunzele si sucul de sfecla sunt considerate un miracol al naturii cu puteri vindecatoare.

Sfecla Rosie este recomandata a fi consumata cat mai des in salate, taiata sau data prin razatoare, supe raw, smoothie-uri. Consumul sfeclei rosii zilnic este recomandat de catre medicii naturopati in:

  • Tratarea anemiei si leucemiei
  • Tratarea sindromului oboselii postvirale si oboselii cronice
  • Mentinerea diabetului sub control datorita indicelui glicemic scazut care elibereaza zaharurile pe care le contine foarte incet in sange
  • Reducerea colesterolului din organism
  • Reglarea tensiunii arteriale
  • Cresterea nivelului energetic al organismului
  • Prevenirea extenuarii si surmenarii corpului
«StartPrec123UrmătorSfârșit»
Pagina 3 din 3