Date prelevate din 2008 si pana in prezent arata ca emisiile de metan emanate de fabricile de animale sunt alarmant de mari.
Industria producatoare de carne are un impact negativ asupra mediului arata un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite.
Studiul arata o depasire cu mai mult de 150% mai multe emanatii de metan decat se anticipase. Metanul dauneaza pentru ca pastreaza caldura in atmosfera si sporeste incalzirea globala.
Conform Associated Press datele prezentate arata ca aproape 49 milioane de tone de metan, cu aproximativ 32 de milioane de tone mai mult decat fusese anticipat, ajung in aerul respirat de noi si asta numai in Statele Unite.

 
 

Grija pentru sanatate si mediu cat si pentru dreptul animalelor a facut ca populatia vegana a Chinei sa creasca la 50 de milioane de oameni

Postul public de radio chinez a realizat o ampla ancheta asupra cresterii uriase a populatiei vegane a Chinei raportand grijile vesticilor cu privire la emisiile de gaze poluante si la poluarea apelor datorita cresterii alarmante a fermelor tip fabrica de crestere a animalelor din China.
Totul a inceput prin popularizarea stilului de viata vegan prin vocea starului pop chinez Long Kuan ce a ajutat la pornirea acestei miscari in randul tinerilor.
Kuan a mentionat ca este din ce in ce mai usor sa pornesti pe acest drum, pentru ca optiunile veganilor se largesc si ele odata cu adoptarea regimului de cat mai multi oameni.
Estimarile radioului national din China duc numarul veganilor la aproximativ 50 de milioane de oameni. Astfel China ajunge numarul 1 in clasamentul mondial al populatiei vegane.
Este si usor atat timp cat populatia chinei este estimata la 1.3 miliarde de oameni.

 
 

Ellen DeGeneres isi foloseste influenta pentru a strange milioane de $ pentru o societate caritabila ce militeaza pentru protectia animalelor
In timpul decernarilor premiilor Oscar din acest an Ellen a facut un selfie alaturi de o pleiada de actori extraordinari precum, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Kevin Spacey si altii.
Compania Samsung producatoarea telefonului cu care a fost facuta fotografia a anuntat ca va dona 1 $ pentru fiecare retweet al imaginii in cauza.
Cum imaginea impricinata a fost redistribuita pe Tweeter de nu mai putin de 3 milioane de ori Pets for Life, Shelter Pet Project, si Animal Rescue Team vor benefecia de fonduri substantiale pentru a finanta proiecte in beneficiul necuvantatoarelor.

 
 

Cercetari noi arata ca o alimentatie bogata in proteina animala poate duce la cancer, diabet si rate mari de mortalitate prematura. Studiul publicat in februarie 2014 in jurnalul Cell Metabolism arata o stransa legatura intre carne, lactate si bolile cronice de risc maxim cum ar fi cancer si diabet.

Conform cercetarilor, subiectii cu varste intre 50 si 65 de ani ce au consumat cantitati mari de proteina animala au avut rate de 75% mai mari de mortalitate in urmatorii 18 ani de viata fata de cei cu un nivel moderat de consum. Studiul mai arata ca subiectii ce au mancat mai multa carne, oua, si lactate au avut de 4 ori mai mari rate de deces prin cancer.

Interesant este ca veganismul nu a fost asociat cu pericolul imbolnavirii cu aceste boli cronice si nici dietele bogate in proteina vegetala.