Date prelevate din 2008 si pana in prezent arata ca emisiile de metan emanate de fabricile de animale sunt alarmant de mari.
Industria producatoare de carne are un impact negativ asupra mediului arata un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite.
Studiul arata o depasire cu mai mult de 150% mai multe emanatii de metan decat se anticipase. Metanul dauneaza pentru ca pastreaza caldura in atmosfera si sporeste incalzirea globala.
Conform Associated Press datele prezentate arata ca aproape 49 milioane de tone de metan, cu aproximativ 32 de milioane de tone mai mult decat fusese anticipat, ajung in aerul respirat de noi si asta numai in Statele Unite.

 
 

Grija pentru sanatate si mediu cat si pentru dreptul animalelor a facut ca populatia vegana a Chinei sa creasca la 50 de milioane de oameni

Postul public de radio chinez a realizat o ampla ancheta asupra cresterii uriase a populatiei vegane a Chinei raportand grijile vesticilor cu privire la emisiile de gaze poluante si la poluarea apelor datorita cresterii alarmante a fermelor tip fabrica de crestere a animalelor din China.
Totul a inceput prin popularizarea stilului de viata vegan prin vocea starului pop chinez Long Kuan ce a ajutat la pornirea acestei miscari in randul tinerilor.
Kuan a mentionat ca este din ce in ce mai usor sa pornesti pe acest drum, pentru ca optiunile veganilor se largesc si ele odata cu adoptarea regimului de cat mai multi oameni.
Estimarile radioului national din China duc numarul veganilor la aproximativ 50 de milioane de oameni. Astfel China ajunge numarul 1 in clasamentul mondial al populatiei vegane.
Este si usor atat timp cat populatia chinei este estimata la 1.3 miliarde de oameni.